Over Gasseling

 

In 1982 werden Toon en Irma Gasseling de nieuwe huurders van HD Resto. Zij zijn begonnen als een typisch papa/mama bedrijf met een meisje in dienst. Vanaf het begin heeft de resto zich geprofileerd als een luxe cafetaria, dat zich richtte op het bedrijfsleven (lunch) en de particulieren (weekends). Na 3 jaar volgde er de eerste uitbreiding. Onder de naam van RESTO GASSELING ging zij van 6 naar 15 tafels (75 zitplaatsen) en werd een behoorlijke speler op de Doetinchemse markt.

 

Tijdens familiebezoek in Canada en Amerika werden Toon en Irma geïnspireerd door het Amerikaanse fenomeen van familierestaurants. Wat zij zagen waren eenvoudige, maar grote restaurants die verrassend veel gelijkenis vertoonden met de manier van werken in hun resto.

 

P10309241

 

Dat was het beginpunt van het “gewoon lekker eten” concept. Lekker, betaalbaar en snel. De menukaart en de huisstijl werden vernieuwd om een professionelere uitstraling te krijgen. Om het systeem goed tot zijn recht te laten komen was er wel schaalvergroting nodig. Dit kon in 1997 gerealiseerd worden door de aanbouw van de serre. De resto kreeg toen 125 zitplaatsen en voor toen heel uniek, een gescheiden indeling voor rokers en niet rokers. Ook werd er als een van de eerste in de regio een geavanceerd computersysteem in gebruik genomen, om de grote aantallen gasten goed en snel te kunnen bedienen.

 

Toen in 2002, de autowasstraat van HD verplaats werd, kochten Toon en Irma het hele pand, inclusief de 40 parkeerplaatsen. Er volgde een grote verbouwing waarbij bijna alles vernieuwd werd. O.a. met een nieuwe keuken, spoelkeuken en bar. In de ruimte die erbij gekomen was werden de toiletten, inclusief een invalidentoilet gerealiseerd. Het aantal zitplaatsen werd uitgebreid naar 200, waarvan 75 voor niet-rokers. In 2008 werd, door nieuwe wetgeving, het hele restaurant rookvrij.

Resto Gasseling was nu weer helemaal klaar voor de toekomst.

 

IMG_0392

In 2015 is de tweede generatie in het bedrijf begonnen. Marnick, hun jongste zoon, is de beoogd opvolger van Toon en Irma, die over enkele jaren de sleutels zullen overdragen.

Het verhaal van Resto Gasseling is dus nog lang niet ten einde!

 

RESTO GASSELING, gewoon lekker eten, sinds 1982

Resto Gasseling

 

RESTO GASSELING, gewoon lekker eten, sinds 1982